Technisch Manager Hoogspanning

Fudura helpt bedrijven te verduurzamen. Dat deed het bedrijf de afgelopen twaalf jaar al voor 25.000 zakelijke klanten – and counting. Sinds kort richt Fudura zich ook op hoogspanning. Als Technisch Manager Hoogspanning zorg je er samen met de klant en de installatiepartner voor dat er nieuwe hoogspanningsinstallaties gebouwd worden, die vervolgens door Fudura in beheer worden genomen.

Over Fudura

In de snel veranderende energiewereld wil Fudura Nederlandse bedrijven helpen de verandering voor te zijn. Met slimme en toekomstbestendige energieoplossingen helpt Fudura klanten – waaronder ASML, Agrifirm, NS en ProRail – slimmer en efficiënter met energie om te gaan. Daarmee levert het bedrijf een wezenlijke bijdrage aan een duurzame, innovatieve en veilige toekomst.

In 2022 nam een consortium van investeringspartijen DIF en PPGM Fudura over van Enexis. Die overname bood Fudura de kans om te groeien. Zowel het aantal klanten als medewerkers nam flink toe. Vandaag de dag telt Fudura meer dan vierhonderd ‘Fudurianen’ die werken in een van de vijf vestigingen in heel Nederland of vanuit de hoofdlocatie in Utrecht.

Nieuw domein: hoogspanning
Van oorsprong was Fudura vooral actief op het gebied van middenspanning. Fudura begeeft zich al sinds jaar en dag op de midden- en hoogspanningsmarkt. Op laatstgenomende wil de organisatie haar activiteiten op het gebied van beheer en onderhoud verder uitbouwen. Installatie van het hoogspanningsstation doet de aannemer; Fudura neemt de klant het beheer, onderhoud en de bedrijfsvoering uit handen.

Sommige klanten willen meer met hoogspanning doen. We zien ook andere bedrijven – die nog geen klant van Fudura zijn – die kant op bewegen. Al die partijen willen we zo goed mogelijk bedienen. Als Technisch Manager Hoogspanning bouw je onze hoogspanningtak zelfstandig op tot een succesvolle, landelijk opererende business unit. Een mooie uitdaging voor een gedreven ondernemer met uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden – Gerrit Nijhof, Manager Asset Management

Over de vacature

Zoals Fudura op gebied van hoogspanning de expert in de markt is, ben je als Technisch Manager Hoogspanning dé expert in dat domein binnen Fudura. Als externe adviseur zorg je ervoor dat de hoogspanningsaansluiting de juiste specificaties heeft, zodat Fudura deze later in beheer kan nemen. Je werkt dedicated aan de ontwikkeling van hoogspanningsprojecten, zowel bij bestaande als bij nieuwe klanten. Je brengt kennis, ervaring en de ondernemende houding mee die nodig is om deze afdeling van scratch op te bouwen.

Momenteel hebben of willen zes klanten van Fudura een hoogspanningsaansluiting, waarbij Fudura het beheer doet. Met deze klanten werk je intensief samen. Je bezoekt ze regelmatig en denkt proactief mee over slimme keuzes voor de lange termijn. Gedurende het traject haken verschillende accountmanagers aan, maar als het over de technische inhoud gaat, kijkt men naar jou. Zo ben je voor de klant de gids in hoogspaningsland en voor heel Fudura de go-to person over alles wat met hoogspanning te maken heeft. Je rapporteert direct aan Gerrit Nijhof, Manager Asset Management.

Nauwe samenwerking met klant en aannemer
Naast de klant werk je ook nauw samen met de aannemer die de installatie doet. Je start nieuwe trajecten op, coördineert ze van a tot zo en ziet er nauwlettend op toe dat de installatie aan alle specificaties en veiligheidseisen voldoet die nodig zijn om het in beheer te kunnen nemen.

De komende jaren ziet Fudura het aantal hoogspanningstations en -projecten graag groeien. Potentie voor de groei ligt bij zowel bestaande als bij nieuwe klanten. Samen met het salesteam zet je je in om de potentie te verzilveren, waarbij jouw toegevoegde waarde vooral op inhoudelijk vlak ligt.

Eisen
De rol vraagt om een ondernemende professional met ruime ervaring in hoogspanning, een analytisch brein en een sterk conceptueel vermogen. Omdat je met zoveel verschillende partijen – klanten, aannemers en collega’s – schakelt, zijn communicatieve vaardigheden een must. Met wie je ook aan tafel zit, voor eenieder ben je een kundige, gedreven gesprekspartner die ze écht verder helpt. Want die drive om echt het verschil te maken, zit diep verankerd in het dna van Fudura.

 

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.nl om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Projectleider Solar Hoogbouw

De Zoncorporatie helpt woningcorporaties bij het verduurzamen van hun woningbezit. Als Projectleider Solar Hoogbouw zorg je ervoor dat projecten vlekkeloos verlopen, alle stakeholders aligned zijn en het team naar een hoger niveau getild wordt.

Over de Zoncorporatie

Volgens de Zoncorporatie kan de energietransitie alleen slagen als ook de woningen van woningcorporaties van zonnepanelen worden voorzien. Deze corporaties bezitten samen namelijk meer dan dertig procent van alle woningen in Nederland. Door al deze eensgezinswoningen en appartementen van zonnepanelen en ledverlichting te voorzien, levert de Zoncorporatie een enorme bijdrage aan de energietransitie en stelt het woningcorporaties als Ymere, Stadgenoot, Veenvesters, Woonwaarts, Rentree en Triada in staat hun duurzame doelstellingen te realiseren.

Als het aan de Zoncorporatie ligt, heeft in 2030 iedere huurder in Nederland de kans gehad om zonnepanelen te huren. Voor bewoners van sociale huurwoningen ligt dit niet altijd voor de hand: zonnepanelen zijn prijzig en deze mensen hebben vaak veel last van de gestegen energieprijzen. Daarom vindt de Zoncorporatie het belangrijk om zonnepalen ook – juist! – voor deze groep mensen beschikbaar te maken. Pas als iedereen toegang heeft tot de voordelen van duurzame energie, kan de energietransitie slagen, luidt de stellige overtuiging.

“De Zoncorporatie is een trein die in volle vaart vooruit gaat. We groeien hard en dat willen we blijven doen. Het doel: een plek in de top 3 van de branche waarin we opereren.” – Michiel Smeding, Technisch Directeur

De afgelopen jaren groeide de Zoncorporatie hard. Het aantal medewerkers ging van vijf naar vijftig, en de hoeveelheid installaties verveelvoudigde in een razend tempo. Inmiddels is de organisatie verantwoordelijk voor zo’n zesduizend installaties per jaar. Vanuit het mooie kantoor in Amsterdam-Noord zetten alle medewerkers van de Zoncorporatie zich gepassioneerd in om hun doelen en die van de woningcorporaties waar ze voor werken, te bereiken.

Over de vacature

Als Projectleider Solar Hoogbouw ben je onderdeel van de afdeling Realisatie en richt je je op gestapelde bouwprojecten. Voor deze afdeling werken ruim 25 mensen, waaronder projectleiders, engineers en werkvoorbereiders. De afdeling wordt sinds april 2023 aangestuurd door Technisch Directeur Michiel Smeding. Projecten zijn vaak kort-cyclisch en verspreid over het hele land, met een zwaartepunt rondom de Randstad en het oosten van het land.

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor alle projecten, waarvan er soms wel tien of meer tegelijkertijd lopen. Je zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken binnen de gestelde deadlines en het afgesproken budget waargemaakt worden. Je schakelt continu met collega’s, installateurs en de woningcorporaties, en begrijpt welke wensen en belangen de verschillende partijen hebben. Daardoor ben je aan elke gespreks- of onderhandelingstafel een prettige en kundige gesprekspartner. Door je ervaring in de bouw weet je hoe de hazen in de wereld lopen en houd je je goed staande in de dynamiek van de sector. Met je helikopterview houd je altijd het overzicht, maar je beschikt ook over de scherpte om af en toe in te zoomen om pijn- of verbeterpunten te spotten. Als je iets signaleert, handel je adequaat en oplossingsgericht. Je zichtbaarheid en handson aanpak zijn kenmerkend voor je motiverende manier van leidinggeven. Dat is waar het jonge team (5 fte) dat je aanstuurt behoefte aan heeft: een projectleider die haar of zijn kennis en ervaring op een inspirerende wijze kan overbrengen.

Eisen
De rol vraagt om een stevige projectleider die gepokt en gemazeld is in de bouw. Een achtergrond in de installatietechniek is eveneens een must. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je energie krijgt van het operationeel en organisatorisch aansturen van tientallen installatieprojecten per jaar, en de dynamiek en scope die daarbij hoort. Want dat het energieniveau en het tempo bij de Zoncorporatie hoog liggen, is een feit. Deze organisatie is hard op weg grote impact te maken op de energietransitie, en als Projectleider Solar Hoogbouw kun je daar een significante bijdrage aan leveren.

 

Interesse?

De Zoncorporatie werkt voor de invulling van deze vacature met Lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.nl om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Electrical Engineer

De jonge avonturier die voor het eerst alleen in het vliegtuigstapt. Het gezin dat met jonge kinderen op vakantie gaat. Het oudere echtpaar dat de kleinkinderen in het buitenland opzoekt. Je gunt ze allemaal een veilige reis. Maar de stress van het inchecken en de eindeloze rijen bij security zou je ze het liefst besparen. Bij Scarabee werk je daar aan mee.

Over Scarabee

Met het vliegtuig op reis gaan is intensief, persoonlijk, en helaas vaak stressvol. De missie van Scarabee is om de veiligheid en de ervaring van passagiers op luchthavens te verbeteren.

Het bedrijf is oorspronkelijk gevestigd in Hoofddorp en Schiphol, met inmiddels ook vestigingen over de hele wereld. Met meer dan dertig jaar ervaring werkt Scarabee nauw samen met ‘s werelds toonaangevende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. De producten van Scarabee zijn innovatieve oplossingen op maat voor de ervaring van de passagiers, het afhandelen van bagage en de beveiliging.

De Impact van Scarabee
Scarabee’s innovaties leveren ook commerciële voordelen op voor luchthavens. Want de oplossingen van Scarabee zorgen dat de bars, restaurants en winkels na security vijftien procent meer omzet maken. Enkele van Scarabee’s innovaties zijn de witgekleurde Security Lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops.

Werken bij Scarabee
Scarabee combineert technologische vooruitgang met de dynamiek van de luchtvaartwereld. Dat trekt toptalent aan voor alle specialismen. Daarom werken bij Scarabee 110 professionals die stuk voor stuk expert zijn in hun vak én enthousiast over de missie en het product van Scarabee. Dat maakt de vrijdagmiddagborrels en feestjes extra gezellig.
Je begint met een speciale onboarding om je snel te laten kennismaken met je nieuwe omgeving. Als onderdeel van een gedreven team van professionals op topniveau werk je samen aan innovaties, klaar om de toekomst van luchthavens vorm te geven.

Over Daifuku
Sinds 2019 maakt Scarabee deel uit van Daifuku, hét bedrijf voor materiaalverwerking in fabrieken en industrieën wereldwijd. Het hoofdkantoor van Daifuki is in Osaka, Japan, en het heeft productie- en verkoopvestigingen in 26 landen. Voor de lange termijn heeft Daifuku grote ambities met Scarabee. Wie nu instapt kan een grote impact maken op hoe de toekomst eruit komt te zien.

“De systemen en machines die we bij Scarabee ontwikkelen zijn state-of-the-art. Het is echt een mooie uitdaging om hier als Electrical Engineer aan te werken.” – Sander Voet, Senior Lead Engineer

Over de vacature

Als Electrical Engineer ben je een senior in het Engineeringteam van vijf personen en speel je een belangrijke rol bij de productontwikkeling.
Van hele nieuwe producten tot het verbeteren van bestaande high-end systemen. Alles wat jij doet, draagt bij aan de verbetering van de wereldveiligheid en relaxtere passagiers op het vliegveld.

Verantwoordelijkheden
Je werkt nauw samen met de Mechanical Engineers, Project Engineers en de afdelingen Software en Service & Maintenance. Als Electrical Engineer ben je in de lead voor het ontwerpen, aandragen en uitwerken van nieuwe oplossingen en systemen voor producten, elektrische berekeningen maken, besturingskasten ontwerpen en databases updaten en bijwerken. Als je nog niet eerder met EPLAN hebt gewerkt, is dit een mooie kans om die ervaring op te doen.

Werkzaamheden

 • Functionele en technische specificaties opstellen
 • Elektronische tekenpakketten samenstellen op basis van de lay-out-tekening
 • E-tekeningen standaardiseren
 • Databases bijwerken met recente updates
 • Elektrisch ontwerp van systemen en machines
 • Uitzoeken NEN, ISO en UL wet- en regelgeving
 • Projecten gereed maken voor uitvoering
 • Handleidingen schrijven voor nieuwe en bestaande producten

Hoe ziet je werkdag eruit?

 

Interesse?

Scarabee werkt voor de invulling van deze vacature met lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Mechanical Engineer

Een ticket boeken, bagage inchecken en je vliegtuigstoel kiezen: veel zaken regelen passagiers al vóór hun vlucht online. Dat gaat vrijwel altijd soepel, snel en efficiënt. Eenmaal op Schiphol gaat het er helaas vaak minder gestroomlijnd aan toe. Scarabee ontwikkelt oplossingen om de ervaring en veiligheid van passagiers te verbeteren. 

Over Scarabee

Met het vliegtuig op reis gaan is intensief, persoonlijk, en helaas vaak stressvol. Scarabee wil met innovatieve, op maat gemaakte oplossingen de ervaring en de veiligheid van passagiers op luchthavens verbeteren. Het bedrijf vestigde zich oorspronkelijk in Hoofddorp en Schiphol, maar heeft inmiddels vestigingen over de hele wereld. Met meer dan dertig jaar ervaring werkt Scarabee nauw samen met ‘s werelds meest toonaangevende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.

De Impact van Scarabee
Scarabee’s innovaties bieden luchthavens ook commerciële voordelen. Want de oplossingen van Scarabee zorgen dat de bars, restaurants en winkels na security vijftien procent meer omzet maken. Enkele van Scarabee’s innovaties zijn de witgekleurde Security Lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops.

Werken bij Scarabee
Scarabee combineert technologische vooruitgang met de dynamiek van de luchtvaartwereld. Dat trekt toptalent aan voor alle specialismen. Daarom werken bij Scarabee 110 professionals die stuk voor stuk expert zijn in hun vak én enthousiast zijn over de missie van Scarabee. Je wordt onderdeel van een gedreven team van professionals op topniveau die zich elke dag gepassioneerd inzetten om de toekomst van luchthavens verder vorm te geven.

Over Daifuku
Sinds 2019 maakt Scarabee deel uit van Daifuku, hét bedrijf voor materiaalverwerking in fabrieken en industrieën wereldwijd. Het hoofdkantoor van Daifuki staat in Osaka, Japan, en de organisatie heeft productie- en verkoopvestigingen in 26 landen. Voor de lange termijn heeft Daifuku grote ambities met Scarabee. Dat maakt het een heel goed moment om bij Scarabee in te stappen: nu kun je echt impact maken op hoe de toekomst eruit gaat zien.

“De producten die we ontwerpen zijn heel tastbaar. Als Mechanical Engineer heb je invloed op hoe deze nieuwe producten eruit komen te zien. En eigenlijk is het nog leuker om succesvolle producten nog verder te verbeteren.” – Sander Voet, Senior Lead Engineer

Over de vacature

Als Mechanical Engineer speel je een belangrijke rol bij de realisatie en innovatie van producten. Van hele nieuwe producten tot het verbeteren van bestaande systemen: alles wat jij ontwerpt, draagt bij aan de verbetering van de wereldveiligheid en relaxtere passagiers op het vliegveld.

Werken aan projecten
Meestal werk je aan een of twee projecten tegelijk, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een spoedklus tussendoor komt. Een nieuwe opdracht begint altijd met overleg met de projectmanager. Je kijkt kritisch naar haalbaarheid en effectiviteit van de opdracht en begint pas wanneer je precies weet wat er van je verwacht wordt.

Werkzaamheden

 • Internationale wet- en regelgeving (NEN, ISO en UL) uitzoeken
 • Handleidingen uitwerken
 • Technische tekeningen in AutoCAD en/of SolidWorks opstellen
 • Functionele en technische specificaties opstellen voor mechanische werkzaamheden
 • Andere afdelingen ondersteunen bij projecten, zowel binnen als buiten Nederland
 • Een junior inwerken, trainen en begeleiden

Hoe ziet je werkdag eruit?

Interesse?

Scarabee werkt voor de invulling van deze vacature met lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.nl om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.