Mechanical Engineer

Mechanical Engineer

 • Engineering
 • Hoofddorp
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 360 views
 • € 4.200 - € 4.500 per maand
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Scarabee werkgeverspagina voor andere vacatures

In het kort

Vacature? Mechanical Engineer bij Scarabee
Waarom? Vliegen veiliger en relaxter maken
Waar? Hoofddorp
Hoe? Fulltime (40 uur)
Hoeveel? € 4.200 – € 4.500 per maand
Ervaring? >5 jaar ervaring

Vaardigheden

 • Solidworks of Inventor
 • Werkvoorbereiding
 • Analytisch
 • Nederlands
 • Engels

Download volledig profiel

Een ticket boeken, bagage inchecken en je vliegtuigstoel kiezen: veel zaken regelen passagiers al vóór hun vlucht online. Dat gaat vrijwel altijd soepel, snel en efficiënt. Eenmaal op Schiphol gaat het er helaas vaak minder gestroomlijnd aan toe. Scarabee ontwikkelt oplossingen om de ervaring en veiligheid van passagiers te verbeteren. 

Over Scarabee

Met het vliegtuig op reis gaan is intensief, persoonlijk, en helaas vaak stressvol. Scarabee wil met innovatieve, op maat gemaakte oplossingen de ervaring en de veiligheid van passagiers op luchthavens verbeteren. Het bedrijf vestigde zich oorspronkelijk in Hoofddorp en Schiphol, maar heeft inmiddels vestigingen over de hele wereld. Met meer dan dertig jaar ervaring werkt Scarabee nauw samen met ‘s werelds meest toonaangevende luchthavens en luchtvaartmaatschappijen.

De Impact van Scarabee
Scarabee’s innovaties bieden luchthavens ook commerciële voordelen. Want de oplossingen van Scarabee zorgen dat de bars, restaurants en winkels na security vijftien procent meer omzet maken. Enkele van Scarabee’s innovaties zijn de witgekleurde Security Lanes op Schiphol en de selfservice BagDrops.

Werken bij Scarabee
Scarabee combineert technologische vooruitgang met de dynamiek van de luchtvaartwereld. Dat trekt toptalent aan voor alle specialismen. Daarom werken bij Scarabee 110 professionals die stuk voor stuk expert zijn in hun vak én enthousiast zijn over de missie van Scarabee. Je wordt onderdeel van een gedreven team van professionals op topniveau die zich elke dag gepassioneerd inzetten om de toekomst van luchthavens verder vorm te geven.

Over Daifuku
Sinds 2019 maakt Scarabee deel uit van Daifuku, hét bedrijf voor materiaalverwerking in fabrieken en industrieën wereldwijd. Het hoofdkantoor van Daifuki staat in Osaka, Japan, en de organisatie heeft productie- en verkoopvestigingen in 26 landen. Voor de lange termijn heeft Daifuku grote ambities met Scarabee. Dat maakt het een heel goed moment om bij Scarabee in te stappen: nu kun je echt impact maken op hoe de toekomst eruit gaat zien.

“De producten die we ontwerpen zijn heel tastbaar. Als Mechanical Engineer heb je invloed op hoe deze nieuwe producten eruit komen te zien. En eigenlijk is het nog leuker om succesvolle producten nog verder te verbeteren.” – Sander Voet, Senior Lead Engineer

Over de vacature

Als Mechanical Engineer speel je een belangrijke rol bij de realisatie en innovatie van producten. Van hele nieuwe producten tot het verbeteren van bestaande systemen: alles wat jij ontwerpt, draagt bij aan de verbetering van de wereldveiligheid en relaxtere passagiers op het vliegveld.

Werken aan projecten
Meestal werk je aan een of twee projecten tegelijk, maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er een spoedklus tussendoor komt. Een nieuwe opdracht begint altijd met overleg met de projectmanager. Je kijkt kritisch naar haalbaarheid en effectiviteit van de opdracht en begint pas wanneer je precies weet wat er van je verwacht wordt.

Werkzaamheden

 • Internationale wet- en regelgeving (NEN, ISO en UL) uitzoeken
 • Handleidingen uitwerken
 • Technische tekeningen in AutoCAD en/of SolidWorks opstellen
 • Functionele en technische specificaties opstellen voor mechanische werkzaamheden
 • Andere afdelingen ondersteunen bij projecten, zowel binnen als buiten Nederland
 • Een junior inwerken, trainen en begeleiden

Hoe ziet je werkdag eruit?

Interesse?

Scarabee werkt voor de invulling van deze vacature met lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.nl om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lorenzo Borhem Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel