Technisch Manager Hoogspanning

Technisch Manager Hoogspanning

 • Projectmanagement
 • Door het hele land
 • Gepubliceerd op: 08 februari 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 390 views
 • € 5.513 – € 7.876 per maand

In het kort

Vacature: Technisch Manager Hoogspanning bij Fudura
Waarom? Hoogspanningstak voor Fudura uitbouwen
Waar? Door het hele land
Hoe? Fulltime (40 uur)
Hoeveel? € 5.513 – € 7.876 per maand
Ervaring? >10 jaar

Vaardigheden

 • Ruime ervaring met hoogspanning
 • Kennis van UAV-GC contracten
 • Conceptueel sterk
 • Analytisch
 • Zelfstarter

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Fudura helpt bedrijven te verduurzamen. Dat deed het bedrijf de afgelopen twaalf jaar al voor 25.000 zakelijke klanten – and counting. Sinds kort richt Fudura zich ook op hoogspanning. Als Technisch Manager Hoogspanning zorg je er samen met de klant en de installatiepartner voor dat er nieuwe hoogspanningsinstallaties gebouwd worden, die vervolgens door Fudura in beheer worden genomen.

Over Fudura

In de snel veranderende energiewereld wil Fudura Nederlandse bedrijven helpen de verandering voor te zijn. Met slimme en toekomstbestendige energieoplossingen helpt Fudura klanten – waaronder ASML, Agrifirm, NS en ProRail – slimmer en efficiënter met energie om te gaan. Daarmee levert het bedrijf een wezenlijke bijdrage aan een duurzame, innovatieve en veilige toekomst.

In 2022 nam een consortium van investeringspartijen DIF en PPGM Fudura over van Enexis. Die overname bood Fudura de kans om te groeien. Zowel het aantal klanten als medewerkers nam flink toe. Vandaag de dag telt Fudura meer dan vierhonderd ‘Fudurianen’ die werken in een van de vijf vestigingen in heel Nederland of vanuit de hoofdlocatie in Utrecht.

Nieuw domein: hoogspanning
Van oorsprong was Fudura vooral actief op het gebied van middenspanning. Fudura begeeft zich al sinds jaar en dag op de midden- en hoogspanningsmarkt. Op laatstgenomende wil de organisatie haar activiteiten op het gebied van beheer en onderhoud verder uitbouwen. Installatie van het hoogspanningsstation doet de aannemer; Fudura neemt de klant het beheer, onderhoud en de bedrijfsvoering uit handen.

Sommige klanten willen meer met hoogspanning doen. We zien ook andere bedrijven – die nog geen klant van Fudura zijn – die kant op bewegen. Al die partijen willen we zo goed mogelijk bedienen. Als Technisch Manager Hoogspanning bouw je onze hoogspanningtak zelfstandig op tot een succesvolle, landelijk opererende business unit. Een mooie uitdaging voor een gedreven ondernemer met uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden – Gerrit Nijhof, Manager Asset Management

Over de vacature

Zoals Fudura op gebied van hoogspanning de expert in de markt is, ben je als Technisch Manager Hoogspanning dé expert in dat domein binnen Fudura. Als externe adviseur zorg je ervoor dat de hoogspanningsaansluiting de juiste specificaties heeft, zodat Fudura deze later in beheer kan nemen. Je werkt dedicated aan de ontwikkeling van hoogspanningsprojecten, zowel bij bestaande als bij nieuwe klanten. Je brengt kennis, ervaring en de ondernemende houding mee die nodig is om deze afdeling van scratch op te bouwen.

Momenteel hebben of willen zes klanten van Fudura een hoogspanningsaansluiting, waarbij Fudura het beheer doet. Met deze klanten werk je intensief samen. Je bezoekt ze regelmatig en denkt proactief mee over slimme keuzes voor de lange termijn. Gedurende het traject haken verschillende accountmanagers aan, maar als het over de technische inhoud gaat, kijkt men naar jou. Zo ben je voor de klant de gids in hoogspaningsland en voor heel Fudura de go-to person over alles wat met hoogspanning te maken heeft. Je rapporteert direct aan Gerrit Nijhof, Manager Asset Management.

Nauwe samenwerking met klant en aannemer
Naast de klant werk je ook nauw samen met de aannemer die de installatie doet. Je start nieuwe trajecten op, coördineert ze van a tot zo en ziet er nauwlettend op toe dat de installatie aan alle specificaties en veiligheidseisen voldoet die nodig zijn om het in beheer te kunnen nemen.

De komende jaren ziet Fudura het aantal hoogspanningstations en -projecten graag groeien. Potentie voor de groei ligt bij zowel bestaande als bij nieuwe klanten. Samen met het salesteam zet je je in om de potentie te verzilveren, waarbij jouw toegevoegde waarde vooral op inhoudelijk vlak ligt.

Eisen
De rol vraagt om een ondernemende professional met ruime ervaring in hoogspanning, een analytisch brein en een sterk conceptueel vermogen. Omdat je met zoveel verschillende partijen – klanten, aannemers en collega’s – schakelt, zijn communicatieve vaardigheden een must. Met wie je ook aan tafel zit, voor eenieder ben je een kundige, gedreven gesprekspartner die ze écht verder helpt. Want die drive om echt het verschil te maken, zit diep verankerd in het dna van Fudura.

 

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.nl om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lorenzo Borhem Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Technisch Manager Hoogspanning

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.