Projectleider Solar Hoogbouw

Projectleider Solar Hoogbouw

 • Projectmanagement
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 07 februari 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 383 views
 • € 3.400 – € 5.800 per maand

In het kort

Vacature: Projectleider Solar Hoogbouw
Waarom? Woningcoporaties in Nederland verduurzamen
Waar? Amsterdam (projecten in de gehele Randstad)
Hoe? Fulltime (40 uur)
Hoeveel? € 3.400 – € 5.800 per maand
Ervaring? >10 jaar, waarvan 2+ jaar als projectleider in de installatietechniek

Vaardigheden

 • Ervaring met elektrotechnische installaties in de bouwsector
 • Stakeholdermanager
 • Inspirerende manier van leidinggeven
 • Helikopterview
 • Hands-on

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De Zoncorporatie helpt woningcorporaties bij het verduurzamen van hun woningbezit. Als Projectleider Solar Hoogbouw zorg je ervoor dat projecten vlekkeloos verlopen, alle stakeholders aligned zijn en het team naar een hoger niveau getild wordt.

Over de Zoncorporatie

Volgens de Zoncorporatie kan de energietransitie alleen slagen als ook de woningen van woningcorporaties van zonnepanelen worden voorzien. Deze corporaties bezitten samen namelijk meer dan dertig procent van alle woningen in Nederland. Door al deze eensgezinswoningen en appartementen van zonnepanelen en ledverlichting te voorzien, levert de Zoncorporatie een enorme bijdrage aan de energietransitie en stelt het woningcorporaties als Ymere, Stadgenoot, Veenvesters, Woonwaarts, Rentree en Triada in staat hun duurzame doelstellingen te realiseren.

Als het aan de Zoncorporatie ligt, heeft in 2030 iedere huurder in Nederland de kans gehad om zonnepanelen te huren. Voor bewoners van sociale huurwoningen ligt dit niet altijd voor de hand: zonnepanelen zijn prijzig en deze mensen hebben vaak veel last van de gestegen energieprijzen. Daarom vindt de Zoncorporatie het belangrijk om zonnepalen ook – juist! – voor deze groep mensen beschikbaar te maken. Pas als iedereen toegang heeft tot de voordelen van duurzame energie, kan de energietransitie slagen, luidt de stellige overtuiging.

“De Zoncorporatie is een trein die in volle vaart vooruit gaat. We groeien hard en dat willen we blijven doen. Het doel: een plek in de top 3 van de branche waarin we opereren.” – Michiel Smeding, Technisch Directeur

De afgelopen jaren groeide de Zoncorporatie hard. Het aantal medewerkers ging van vijf naar vijftig, en de hoeveelheid installaties verveelvoudigde in een razend tempo. Inmiddels is de organisatie verantwoordelijk voor zo’n zesduizend installaties per jaar. Vanuit het mooie kantoor in Amsterdam-Noord zetten alle medewerkers van de Zoncorporatie zich gepassioneerd in om hun doelen en die van de woningcorporaties waar ze voor werken, te bereiken.

Over de vacature

Als Projectleider Solar Hoogbouw ben je onderdeel van de afdeling Realisatie en richt je je op gestapelde bouwprojecten. Voor deze afdeling werken ruim 25 mensen, waaronder projectleiders, engineers en werkvoorbereiders. De afdeling wordt sinds april 2023 aangestuurd door Technisch Directeur Michiel Smeding. Projecten zijn vaak kort-cyclisch en verspreid over het hele land, met een zwaartepunt rondom de Randstad en het oosten van het land.

Als Projectleider ben je verantwoordelijk voor alle projecten, waarvan er soms wel tien of meer tegelijkertijd lopen. Je zorgt ervoor dat alle gemaakte afspraken binnen de gestelde deadlines en het afgesproken budget waargemaakt worden. Je schakelt continu met collega’s, installateurs en de woningcorporaties, en begrijpt welke wensen en belangen de verschillende partijen hebben. Daardoor ben je aan elke gespreks- of onderhandelingstafel een prettige en kundige gesprekspartner. Door je ervaring in de bouw weet je hoe de hazen in de wereld lopen en houd je je goed staande in de dynamiek van de sector. Met je helikopterview houd je altijd het overzicht, maar je beschikt ook over de scherpte om af en toe in te zoomen om pijn- of verbeterpunten te spotten. Als je iets signaleert, handel je adequaat en oplossingsgericht. Je zichtbaarheid en handson aanpak zijn kenmerkend voor je motiverende manier van leidinggeven. Dat is waar het jonge team (5 fte) dat je aanstuurt behoefte aan heeft: een projectleider die haar of zijn kennis en ervaring op een inspirerende wijze kan overbrengen.

Eisen
De rol vraagt om een stevige projectleider die gepokt en gemazeld is in de bouw. Een achtergrond in de installatietechniek is eveneens een must. Daarnaast is het vooral belangrijk dat je energie krijgt van het operationeel en organisatorisch aansturen van tientallen installatieprojecten per jaar, en de dynamiek en scope die daarbij hoort. Want dat het energieniveau en het tempo bij de Zoncorporatie hoog liggen, is een feit. Deze organisatie is hard op weg grote impact te maken op de energietransitie, en als Projectleider Solar Hoogbouw kun je daar een significante bijdrage aan leveren.

 

Interesse?

De Zoncorporatie werkt voor de invulling van deze vacature met Lichtblauw.
Neem contact op met Lorenzo Borhem via lorenzo@lichtblauw.nl om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Lorenzo Borhem Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Projectleider Solar Hoogbouw

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.